Дозатор води

Показати
Сортувати:
Дозатор води Salva білий з чорним Передзамовлення

Дозатор води Salva білий з чорним

Дозатори SALVA використовують, щоб відміряти необхідну кількість води в залежності від виду продукту..

0.00 Без ПДВ: 0.00

Дозатор води

На підприємствах харчової промисловості існують різні пристосування, завданням яких є поліпшення робочого процесу. Один з найпоширеніших пристроїв - дозатор води. Він призначений для зручного відмірювання рідин за заданими дозами, якщо того вимагає виготовлення продуктів, особливо в кондитерському і хлібопекарському виробництві.

Особливості промислових дозаторів води

Сучасне виробництво хлібобулочних виробів обладнане множиною машин для випічки, прискорюючими процес виготовлення. Роль дозаторів полягає в точному дозуванні порцій води, а в комплекті з охолоджувачем ще і налаштуванню її під певну температуру, щоб додати її в замішуване тісто. Таким чином підтримується стабільно висока якість і темп роботи, що особливо важливо на масовому виробництві.

Комплектація і функціонал дозатора води

Перш ніж вибрати потрібне обладнання для пекарні, оберіть тип дозатора. Існує чотири різновиди устаткування:

  • проточний. Простий за функціоналом й установкою апарат. Він монтується прямо в трубопровід, по якому поступає вода, і відміряє задані порції для тістомісильника залежно від налаштувань;
  • водомірний бак. Є великою місткістю, в яку набирається рідина і потім поступає до потрібного процесу. Перевагою водомірного бака є не лише розділення води на точні порції, але і доведення її до потрібної температури завдяки вбудованому ТЕН і водоохолоджувачу;
  • змішувач. Найбільш поширений тип дозатора для пекарень. Поєднуючи переваги інших типів, він дозволяє змішувати холодну і гарячу воду для швидкого доведення її до потрібної температури й подальшому поданню до агрегатів. Він добре підходить для невеликих виробництв;
  • проточний змішувач. Він є великою версією дозатора-змішувача, підключеного безпосередньо до трубопроводу. На відміну від попереднього різновиду, він значно більше, розрахований на широкий обсяг виробництва і встановлюється в кондитерських цехах.

Вибір залежить від типу, обсягів виробництва, а також тонших параметрів - максимального тиску, швидкості потоку, мінімальної маси однієї дози, вартості й інших. Наприклад, для великого технологічного виробництва має сенс встановити водомірний бак або проточний змішувач, а для локальніших - звичайний змішувач або проточний дозатор.

Переваги дозаторів для води

Головний плюс апарату полягає в простоті обслуговування й експлуатації, навіть коли йдеться про промислові моделі. Основну роботу виконує електроніка, від працівника вимагається лише ввести задані дані та запустити роботу. Завдяки тонкості налаштувань можна варіювати дози та температури рідини залежно від продукту або сорту тесту.

Універсальність апарату дозволяє застосовувати його для різних цілей - великих обсягів виробництва, для простих хлібобулочних або різноманітних кондитерських виробів. Дозатор зазвичай працює в автоматичному режимі, проте для повного контролю можна перевести його в ручній. А спеціальний клапан з фільтром не дає пристрою забитися навіть впродовж довгої експлуатації. 

Чому варто купувати у нас?

Недорого купити надійний дозатор для пекарні можна в нашій компанії Petruzalek. У нас:

  • широкий онлайн-каталог товарів для випічки - понад 1000 позицій в різних категоріях;
  • швидка доставка по Одесі й Україні;
  • європейська якість товару
  • хороша ціна і гарантія.

Дізнатися більше, поставити питання, що цікавлять вас, і зробити замовлення можна телефоном, за вказаному в розділі контактів, або через зручну електронну форму.