Промислові тістомісильні машини

Показати
Сортувати:
Важільна тестомесильная машина Salva біла Передзамовлення

Важільна тестомесильная машина Salva біла

Енергія для перемішування тесту передається за допомогою зворотно-поступального руху 2 шарнірних важ..

0.00 Без ПДВ: 0.00

Спіральна тістомісильна машина Salva сірий с червоним Передзамовлення

Спіральна тістомісильна машина Salva сірий с червоним

Спіральна тістомісильна система SALVA передає енергію, чинячи тиск на тісто зверху вниз за допомогою..

0.00 Без ПДВ: 0.00

Виделкова тістомісильна машина (з похилою віссю) Salva біла Передзамовлення

Виделкова тістомісильна машина (з похилою віссю) Salva біла

Вилочну тістомісильну машину SALVA воліють використовувати професійні пекарі-ремісники, які розуміют..

0.00 Без ПДВ: 0.00

Промислові тістомісильні машини

У основі багатьох харчових виробів лежить тісто, яке в домашніх умовах зазвичай замішують руками. Проте на великих виробництвах, в цехах і підприємствах подібна сировина потрібна в промислових масштабах. Щоб вчасно підготувати великі об'єми тіста і забезпечити ідеальні умови для приготування, використовують машини для випічки хлібобулочних виробів, а також широко застосовують спеціалізовані агрегати тістомісилок. 

Тістомісильник є особливим устаткуванням, оснащеним вузлами й інструментами для замісу будь-якого виду тесту, - від листкового до заварного, або для конкретних продуктів. Попри простоту самого процесу замісу, апарат виконує це в автоматичному режимі за заданими програмами, надаючи ідеальні умови для бродіння однорідної маси.

Принцип роботи й різновиду промислових тістомісильників

Промислові тістомісильники можуть відрізнятися один від одного за конструкцією й особливостями роботи, проте кожен оснащений найбільш важливими компонентами:

  • діжа - робоча чаша, в якій замішується тісто. Залежно від масштабу виробництва вона може вміщувати в себе великі об'єми сировини;
  • приводний механізм - приводить в рух усю конструкцію, здійснюючи рухи інструментом за заданими налаштуваннями, також має перемикання швидкості;
  • місильний інструмент - безпосередньо контактує з тістом. Форма робочого органу розрізняється залежно від типу тіста, і може бути як лопаткою, так і спіраллю, вилкою, лопаттю, петлею або краплею. Він здійснює перемішування, тому нерідко обладнаний додатковими функціями для очищення.

Принцип роботи тістомісильників досить простий. У ємність поміщають необхідні для приготування тіста інгредієнти - борошно, яйця, дріжджі, цукор і олію, а також різні добавки, після чого включають апарат. Залежно від налаштувань на вихід ви отримуєте тісто заданого типу, що насичене киснем і має відповідну для готування текстуру. Це надає випічці легкість.

Існує декілька різновидів тістомісильників залежно від їх типу роботи й особливостей.

Промислові

Промисловий різновид пристосування є стандартним і призначається для заготівлі великих об'ємів сировини на виробництві або в цеху. Машини тістомісилок обробляють тісто в промислових масштабах, зберігаючи однорідність маси й підтримуючи стабільно високу якість незалежно партії продукції. 

Діжа такого приладу може мати найрізноманітнішу форму. Стандартною є чаша, проте існує і циліндри, і прямокутні ванни, причому їх об'єм може досягати від компактних значень в 7 літрів до переконливих 400 літрів.

Планетарні

Серед різноманітного устаткування для пекарні варто виділити планетарні машини тістомісилок. Вони мають меншу потужність, ніж звичайні, але компенсують це незвичайним облаштуванням мішалки. Вони обертаються не лише по колу, але і навколо своєї осі, що дозволяє замішувати тісто з рідкою текстурою, збивати крем і муси. Планетарні машини універсальні для кондитерської промисловості, тому їх широко використовують в цьому напрямі.

Спіральні

Для приготування дріжджового тіста використовують спіральну тістомісилку. Конструкція передбачає взаємне обертання мішалок навколо своєї осі, що створює особливу текстуру для приготування пельменів, вареників, локшини. Найчастіше спіральний агрегат купують для побутових потреб, проте його промислові різновиди також існують у великій кількості.

Горизонтальні

Кардинально відрізняючись за своєю конструкцією, такі машини тістомісилок мають горизонтально розташований місильний інструмент. Така конструкція потрібна для обробки крутого і заварного тіста залежно від налаштувань. Також агрегат може замішувати дрібний фарш, що робить його дуже універсальною технікою для багатьох завдань.

Переваги тістомісильників

Запуск профільного виробництва без відповідного тістомісильника просто неможливо. Підвищуючи ефективність і швидкість роботи, він також істотно покращує якість підсумкового продукту.

Серед переваг таких машин варто виділити:

  • легкість і зручність. Налаштування тістомісильника досить просте, а процес роботи повністю автоматизований і не залежить від людини, тому вони дуже безпечні. Досить тільки ввести налаштування і завантажити інгредієнти, щоб отримати на виході тісто високої якості;
  • економія. Використовуючи промислову машину тістомісилки, вдається заощадити інгредієнти завдяки точному дозуванню і раціональному використанню ресурсів;
  • продуктивність. Можливість готувати тісто в промислових масштабах - головна перевага агрегату. Він істотно випереджає ручний заміс, маючи при цьому куди вищу якість.

Залежно від конструкції й виду, машина тістомісилки може мати додаткові можливості, зміну насадок, перемикання типу зовнішній і багато що інше. Завдяки своїй універсальності й працездатності, агрегат є незамінним на будь-якому виробництві, від великого до локального.

Як вибрати тістомісильник?

Тістомісильники істотно розрізняються за багатьма параметрами - від вихідної потужності до об'єму діжі й навіть її форми. Тому вибір правильної машини повинен здійснюватися на основі масштабів виробництва і потреб для випічки конкретних продуктів. Допомогти підібрати конкретну модель може фахівець, а також декілька універсальних порад :

  • визначтеся з типом тесту, яке використовуватиметься на виробництві. Залежно від нього обирайте машину для роботи з певним типом - вологим або сухим, дріжджовим або крутим;
  • розмір діжі має бути оптимальним - для цього розрахуйте добовий об'єм тесту і підберіть відповідний агрегат. Це дозволить заощадити витрату продуктів на приготування і чітко дозувати щоденну норму випічки;
  • зверніть увагу на технічні особливості, які можуть допомогти вам на підприємстві. Наприклад, деякі види техніки дозволяють піднімати місильний інструмент, використати реверс для швидкого очищення, мають велику кількість швидкостей обертання і різноманітність форм. 

Грунтуючись на цих параметрах, ви зможете визначити базові характеристики потрібного тістомісильника і звузити вибір до найбільш відповідних виробників.

Чому варто купувати у нас?

Якісні тістомісильники за хорошою ціною купити можна в нашому онлайн-магазині Petruzalek. До ваших послуг:

  • широкий вибір технологічного устаткування для харчової промисловості - мясопереработки, пекарень, сортування й очищення фруктів;
  • швидка доставка по Одесі та Україні, наявність великого числа складів;
  • хороша вартість на усю продукцію;
  • висока якість і тривала гарантія.

Купити товари недорого, отримати допомогу з вибору, а також поставити питання, що цікавлять вас, можна телефоном, вказаному в розділі контактів. Також ви можете заповнити зручну онлайн-форму для замовлення.