Перевага алюмінієвої упаковки

Опубліковано Yuliya.Koshevaya 02.03.2023 0 Коментарі

Продукти в алюмінієвій упаковці Алюмінієва упаковка

 

Алюміній – єдиний матеріал, який можна переробляти необмежений час без втрати властивостей.

 

Це єдине матеріал, який можна використовувати у всіх 4 сферах застосування:
Морозильна камера – мікрохвильова піч – духовка – гриль.

Цікаві факти про алюміній:

• Алюміній не зустрічається в природі в металевій формі, а видобувається з бокситів - гірської породи.
• Алюміній за своєю природою на 100% підлягає переробці.
• Виробництво алюмінію вимагає відносно великої кількості енергії, але споживання енергії при переробці алюмінію є низьким (переробка алюмінію вимагає на 95% менше енергії, ніж виробництво алюмінію).
• Приблизно 60% алюмінію переробляється в Європі. Деякі країни справляються краще, ніж інші – наприклад, Данія з 89%.
• Перероблений алюміній використовується в упаковці, будівлях, автомобілях, велосипеди та багато іншого б/в.

Чому алюміній як харчова упаковка?

ПЕРЕВАГИ:

• Алюміній легко формувати та обробляти.
• Захищає їжу від мікроорганізмів, повітря та світла.
• Термін придатності довший, ніж інша харчова упаковка
і таким чином підтримує відповідальне поводження з продуктами харчування.
• Невелика вага = зниження витрат на транспортування
викиди CO2.
• Їжу в алюмінієвих лотках можна готувати з морозильної камери в духовці або в мікрохвильовій печі.
• Єдина харчова плівка, яку можна використовувати на грилі.
• Термостійкість від -40°C до 350°C.
• Алюміній на 100% підлягає переробці.

НЕДОЛІКИ:
• Небезпека потрапляння алюмінію в їжу, якщо їжа містить кислі або солоні компоненти (= якщо значення рН виходить за межі діапазону 4 - 8,5 рН).
 

Як харчова упаковка захищає світові ресурси?

Чи знаєте ви, що лише 5% викидів CO2 від виробництва харчових продуктів походить від упаковки?

Харчова упаковка довше зберігає їжу свіжою та захищає від пошкоджень, тим самим зменшуючи харчові відходи.
Тому важливо вибрати правильну упаковку, щоб захистити світові ресурси.

 

Залишити коментар