-
Ваш кошик порожній!
Зручній та недорогий пластиковий посуд давно увійшов в наше життя і полегшил процес зберігання продуктів.
Нижче ми наведемо секрети того, що необхідно враховувати при покупці їжі в одноразовому пластиковому посуді.
I. Зверніть увагу на маркування контейнера.
Виробники якісної пластикової тари завжди ставлять маркування на свою продукцію, яка і визначає подальше використання даного контейнера. Найчастіше в магазині можна зустріти контейнера зроблені з таких матеріалів:
• PET або PETE - ПЕТ (цифра 1). Підходить тільки для одноразового застосування. Вважається безпечної посудом.
• PP -ПП (цифра 5). Найбезпечніший вид пластикового посуду для харчових продуктів. Такий посуд не боїться ні високих, ні низьких температур, дозволена для використання в мікрохвильовій печі.
• PS - ПС (цифра 6). Дану тару краще не використовувати для гарячих або алкогольних напоїв, надалі починає виділятися токсичну сполуку під назвою стирол;• келих-вилка - контейнер повністю придатний для харчових продуктів;
• перекреслений значок келих-вилка - непридатний для харчових продуктів;
• трикутник - контейнер придатний для вторинної переробки.
II. Купуючи їжу в одноразовій упаковці з кришкою, перевірте наскільки герметично закритий контейнер. Чим менше повітря буде потрапляти в контейнер, тим краще і довше в ньому збережеться свіжість продукту.
III. У вакуумній упаковці, в порівнянні зі звичайною, продукти зберігаються до 4-5 разів довше.
IV. Для використання в мікрохвильовій печі купуйте термостійкий посуд овальної або круглої форми для кращого рівномірного розігрівання і приготування продуктів. Маркування хвиль позначає, що даний контейнер для розігріву в СВЧ придатний.
V. Звертайте увагу на термін придатності готового виробу. Чим більше термін придатності продукту, тим більше консервантів було використано при її виготовленні.
Залишити коментар